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2012年2月28日 (火)

パスタ(トマトソースとか)に和風の魚系のダシを少し入れると、コクがでます。今日は料理の話し。

 ほぼ毎日料理します。

 料理は時間との戦いになるため、ほぼ無心で集中できるのでいいですね。

 絵を描くときは、集中と悩みを行ったりきたりしますが、料理は一度火を入れはじめたら、あとはタイミングが勝負みたいなところがありますから、悩みは禁物。

 最近は、パスタに和風の魚系のダシを入れると、味が締まる事に気付きました。アンチョビとか入れてももちろんいいのですが、ダシの方が日本人には合うようです。

 にんにくをオリーブオイルで炒める→みじん切りの玉ねぎをしんなりするまで炒める→豚のひき肉を投入炒める→コンソメ投入→バター投入→トマト(ホール缶でない、生鮮の)→ダシ投入→お好みのハーブ投入→こしょうで味を調える。

 こんな感じです。

 あと、ポトフ風なスープのときにも、和風のダシは使えます。

 ダシを取るのが面倒な時は顆粒ダシでも十分です。

 コンソメとの合わせ技が結構マイブームです。

 サリュ

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The food almost every day.

Cooking to become a race against time, I hope they can concentrate in almost innocently.

When you draw a picture, but you have to switch focus and trouble, put the fire once you get started cooking, because there is a place after the timing is like a game, trouble is a taboo.

Recently, if you put the pasta in Japanese style fish broth system, I noticed that the taste is tightened. Of course I hope people who do not know or anchovy, the Japanese dashi is found to fit.

tomatoes input butter up consomme fry up (not cans Hall, fresh) the minced pork fry pepper put herbs of your choice up broth until tender the onion chopped saute in olive oil and garlic adjust the seasoning.

Looks like this.

After, even when the wind soup pot-au-feu, dashi in Japanese style can be used.

When I make soup stock is more than enough for the hassle of dashi granules.

Combined technique is consommé with my boom fine.

Saryu

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